Geplaatst op Geef een reactie

Een Tiny House bouwen met SIP Panelen

Zelf een Tiny house bouwen met SIP panelen

Het bouwen van een Tiny house is een trend die de laatste jaren steeds meer houvast krijgt in de Nederlandse woningsector. Ook wereldwijd is er veel aandacht voor dit principe waarbij je niet veel meer gebruikt dan je eigenlijk nodig hebt. Je hebt vandaag de dag zelfs Tv-programma’s over het bouwen van een Tiny House (kleine woning). Omdat niet iedereen graag in een oude zeecontainer wil wonen bespreken we in dit artikel het bouwen van een Tiny House door middel van SIP panelen.

Vrij om je eigen vorm te bouwen.

Wie klein wil wonen op eigen bouwgrond denkt vast niet direct aan het gebruiken van SIP panelen. Mensen kiezen vaak bestaande vormen die kleiner zijn dan die van een normale woning. Campers, Stacaravans, tuinhuisjes en zeecontainers komen meestal als eerste op in de gedachten van mensen. Een keuze als deze resulteert niet in de perfecte afmetingen in lengte en breedte en geeft vaak zeer slechte isolatiewaarden.

Met SIP panelen ben je veel vrijer om optimaal de ruimte te benutten en middels eigen vrije vorm te bouwen. De panelen zijn dun waardoor er veel woonruimte over blijft ten opzichte van een klein(er) bouwoppervlak. Daarnaast hebben SIP panelen direct een hoge isolatiewaarde waardoor je niet alsnog achteraf hoeft te gaan isoleren. Je bouwt direct duurzaam op jouw eigen gewenste locatie. Zo ontstaat de hoogste vorm van wooncomfort en het perfecte Tiny House.

Zelfdragende bouwpanelen

SIP panelen zijn zelfdragend. Dit betekend dat de panelen zeer sterk zijn en dat ze een constructie kunnen dragen wanneer de puntbelasting verdeeld is over de structuur. SIP panelen zijn tot 5 keer sterker dan traditionele houtskeletbouw constructies. Zelfs met deze sterkte lever je niet in aan ruimte. Een volledig afgewerkte SIP wand heeft +/- een dikte van 25 centimeter. Hierdoor heb je geen traditionele muren van een halve meter dik nodig.

Zelf een Tiny house bouwen met SIP panelen
Zelf een Tiny house bouwen met SIP panelen

Snel zelf een Tiny House bouwen

Het bouwen van een Tiny house middels SIP panelen hoeft niet lang te duren. Het geraamte van een kleine woning kan binnen een dag overeind staan. Een zeer korte montagetijd dus. Dit is economisch gezien zeer voordelig omdat werkuren van vaklui beperkt blijven. Ook als vloerdelen zijn SIP panelen zeer geschikt. Met SIP panelen als fundament voor je kleine woning realiseer je direct een geïsoleerde vloer.

Andere lezers bekeken deze producten

Geef een reactie